dinsdag, 11. juli 2023 - 15:02 Update: 11-07-2023 15:02

Man (26) opgepakt op verdenking poging afpersen horecazaken met explosief

eod-robot-onderzoek
Foto: EHF
Utrecht

In de nasleep van de bestuurlijke sluiting van een horecazaak aan de Kanaalstraat – na het aantreffen van een explosief zijn vier Utrechtse horecaondernemers slachtoffer geworden van poging tot afpersing. Dit meldt de politie dinsdag.

Cryptovaluta

Als zij geen betaling zouden doen in cryptovaluta, dan zou de afperser ervoor kunnen zorgen dat de zaak gesloten wordt. Vandaag heeft de recherche hiervoor een verdachte aangehouden. Daarbij wordt vermoed dat de afpersing niet alleen op Utrechtse horecaondernemers gericht is.

Man (26) uit Geldermalsen

De afgelopen weken heeft de recherche zich gestort op het achterhalen van mogelijke verdachten. In dat onderzoek zijn rechercheurs een 26-jarige man uit Geldermalsen op het spoor gekomen. Hij wordt in verband gebracht met de poging tot afpersing van Utrechtse ondernemers, maar mogelijk waren ook horecaondernemers buiten Utrecht en particulieren het doelwit.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten

De verdachte is vanmorgen in een woning in Tiel gearresteerd. Na doorzoeking van de woning zijn er diverse gegevensdragers in beslag genomen. Deze worden door de recherche onderzocht op bruikbare informatie. Het onderzoek gaat door en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De aangehouden man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het daadwerkelijk gevonden explosief aan de Kanaalstraat.

Online laat je óók sporen achter

Geen enkele misdaad of vorm van criminaliteit loont. De digitalisering neemt toe, waardoor ook de politie merkt dat de criminaliteit verschuift naar de online wereld. Ook online laat je sporen achter die voor rechercheurs van de politie te traceren zijn. Geen enkele misdaad loont en nergens ben je volledig onzichtbaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: