zondag, 3. september 2023 - 11:07 Update: 03-09-2023 17:57

Twee voetgangers omgekomen in Rotterdam, UPDATE: man (37) aangehouden

agenten-donker-zaklamp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Zaterdagavond zijn in Rotterdam twee voetgangers om het leven gekomen nadat zij werden aangereden door een bestelbus bij de Boerengatbrug. 'Het gaat om een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man, beiden uit Capelle aan den IJssel', zo meldt de politie.

Bestuurder bestelbus doorgereden

'We zijn op zoek naar de bestuurder van de bestelbus die na het verkeersongeval is doorgereden', aldus de politie.  

Melding verkeersongeval 

Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding binnen van een verkeersongeval bij de Boerengatbrug. De voetgangers werden hierbij aangereden door een bestuurder in een bestelbus. De slachtoffers werden gereanimeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten; beide personen zijn overleden.  De bestuurder van het voertuig is doorgereden, de politie zoekt hem.

Getuigen gezocht

De politie is nog druk bezig met het onderzoek maar het heftige ongeval. Er wordt gesproken met getuigen en camerabeelden worden veilig gesteld. Inmiddels is het betrokken voertuig gevonden en in beslag genomen, maar er is nog geen verdachte aangehouden. Alle informatie over het ongeval is daarom welkom benadrukt de politie.

UPDATE:

De politie heeft op zondag 3 september in Rotterdam een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding. De man zit vast en wordt verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: