woensdag, 27. september 2023 - 14:55 Update: 28-09-2023 11:06

OM gaat Marco Borsato vervolgen voor ontucht

Marco Borsato
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om zanger Marco Borsato te dagvaarden in een zedenzaak en deze voor te leggen aan de rechter. Borsato wordt ervan verdacht een minderjarig meisje onzedelijk te hebben betast. 'Dit wordt ten laste gelegd als ontucht met een minderjarige', zo meldt het OM woensdag.

Aangifte tegen Borsato  

In december 2021 werd aangifte gedaan tegen zanger Marco Borsato van een zedenfeit met een minderjarige. Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland heeft de zedenrecherche hierop een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoeksdossier zorgvuldig bestudeerd. Vandaag heeft de officier van justitie de betrokkenen op de hoogte gesteld van het besluit van het OM.

Verdediging aan zet

Het is nu aan de verdediging om eventueel met verzoeken voor aanvullend onderzoek te komen. Er is dan ook nog geen zittingsdatum vastgesteld. De inhoudelijke behandeling is het moment waarop het Openbaar Ministerie in de openbaarheid tekst en uitleg geeft over het onderzoek en het standpunt. Daarom zal door het OM op dit moment nog geen nadere toelichting gegeven worden.  

Aangifte van smaad en/of laster en het doen van valse aangifte

Onder leiding van het parket Noord-Holland loopt nog een onderzoek n.a.v. een aangifte door Borsato tegen de aangeefster in de zedenzaak en haar moeder. Deze aangifte betreft smaad en/of laster en het doen van valse aangifte. In deze zaak is nog geen vervolgingsbeslissing genomen.   

Identiteit

In beginsel verstrekt het OM geen informatie over de identiteit van een verdachte. Deze afweging kan anders zijn als de (advocaat van de) verdachte eerder zelf de media te woord heeft gestaan over het onderzoek en de verdenking. In deze zaak is dat het geval.   

Categorie:
Provincie: