maandag, 2. oktober 2023 - 13:20 Update: 02-10-2023 13:20

Verkeersregelaars aangereden in Amsterdam

 Verkeersregelaar
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Op woensdag 13 september 2023 worden twee verkeersregelaars het slachtoffer van een heftige aanrijding. Terwijl zij voor een ieders veiligheid het verkeer aan het regelen zijn vanwege een wegonderbreking, rijdt een man in een Volvo na een korte discussie frontaal tegen één van de verkeersregelaars aan.

Gelukkig kon de andere verkeersregelaar net op tijd wegspringen en raakt alleen de autospiegel zijn heup. Hoogstwaarschijnlijk is daarmee ernstig letsel voorkomen. Zijn collega lig echter enkele minuten bewusteloos op de grond. Tot overmaat van ramp rijdt de bestuurder na het ongeluk door, om daarna alsnog aangehouden te worden. De politie is op zoek naar informatie en beelden van dit heftige incident.

Aanhouding
De verkeersregelaars hebben aangifte gedaan van poging doodslag. Dankzij oplettende omstanders kon vrij snel na het voorval een verdachte worden aangehouden.

Getuigenoproep
De aanrijding vond plaats rond 13.40 uur op de Hoofdweg in Amsterdam-West. Het onderzoeksteam hoopt dat er meer mensen zijn die het ongeval hebben zien gebeuren of wellicht beschikken over (video)beelden hebben, bijvoorbeeld afkomstig van Ring-deurbellen of geparkeerde voertuigen in de buurt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: