woensdag, 1. november 2023 - 16:04

Man die hond uitlaat in Nuland ziet explosief in bosjes liggen

Foto van EOD en ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nuland

Afgelopen maandag is, in de buurt van woningen aan de Zomerdijk in Nuland, na onderzoek door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) een explosief aangetroffen. 'Een voorbijganger liep met zijn hond voorbij en ontdekte een verdacht pakket in de bosjes bij een aantal woningen en waarschuwde de politie', zo meldt de politie woensdag.

EOD

Rond 12.30 meldde een voorbijganger bij de politie dat er een verdacht pakketje lag. De gealarmeerde collega’s gingen ter plaatse en schakelden in eerste instantie een explosievenspecialist, de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie in. De TEV-specialist wordt ingezet om de veiligheid van collega’s en burgers te garanderen.

Woningen ontruimd

Uiteindelijk schakelde de specialist van de politie de EOD in. Deze heeft het mogelijke explosief op een veilige manier van dichtbij onderzocht. Daaruit bleek dat het daadwerkelijk om een zelf gefabriceerd explosief ging. Drie woningen in de directe omgeving zijn ontruimd en de bewoners daarvan zijn opgevangen. 'Op een aangewezen locatie is het explosief later die maandag door de EOD gecontroleerd tot ontploffing gebracht', aldus de politie

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):