zondag, 7. juli 2024 - 17:45 Update: 07-07-2024 17:46

Ongeregeldheden in Eindhoven en Den Bosch tijdens wedstrijd Oranje - Turkije

mobiel-eenheid-donker-aanhouding
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven/Den Bosch

De politie heeft zaterdagvond in Eindhoven meerdere charges moeten uitvoeren voor, tijdens en na de wedstrijd van Oranje zaterdagavond. 'Er zijn twee personen aangehouden voor belediging. Daarnaast is er ook een rijbewijs ingevorderd vanwege onveilig en agressief rijgedrag', zo meldt de politie zondag.

Confrontatie tussen twee groepen

'Oranje pakte de winst gisteravond in Berlijn, maar in Eindhoven ging het mis tussen twee groepen', aldus de politie. Tijdens die confrontaties zijn er Syrische vlaggen in beslag genomen en zijn er twee personen aangehouden voor belediging. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Eindhoven en een 25-jarige man uit Valkenswaard.

Meubilair en flessen gegooid

Op en rondom de Woenselse Markt gooiden betrokkenen onder andere met meubilair en flessen. De politie heeft in Eindhoven meerdere charges moeten uitvoeren om de rust te laten terugkeren.

Ook onrust in Den Bosch

Ook in Den Bosch was het kort onrustig. De politie heeft daar even op linie gestaan om twee groepen gescheiden te houden, maar ze hoefden geen charges uit te voeren. Daarna keerde de rust weer terug.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):