dinsdag, 26. januari 2016 - 9:37 Update: 26-01-2016 9:38

'Louis van Gaal heeft ontslag aangeboden bij United'

Louis van Gaal heeft ontslag aangeboden bij United
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Louis van Gaal ziet geen perspectief meer bij Manchester United en heeft zijn ontslag aangeboden. Voorzitter Ed Woodward beslist nu over het lot van de 64-jairge Amsterdammer.

De voorzitter peilde maandag de meningen van spelers en clubmedewerkers. De rondgang moet een antwoord geven op de vraag of Van Gaal voldoende gesteund wordt door de club. Ook belangrijke spelers mochten hun zegje doen, zo meldt Sky Sports maandagavond.

Van Gaal was ten tijde van de gesprekken niet in Manchester, omdat hij in Nederland de verjaardag van zijn dochter vierde. De selectie kreeg daardoor vrijaf. Volgens The Guardianheeft Van Gaal na de verloren wedstrijd tegen Southampton (0-1) zijn ontslagbrief ingediend bij het bestuur van Manchester United. Woodward gaf Van Gaal het advies om het mogelijke vertrek met zijn familie te bespreken.

Vandaag keert Van Gaal terug in Manchester en wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de positie van de manager. Voor het eerst sinds zijn aantreden werd de voormalig coach van Ajax, FC Barcelona en Bayern München na het duel met Southampton uitgefloten door de fans. United maakt een teleurstellend seizoen door, met uitschakeling in de Engelse titelrace, de Champions League en de League Cup.

Categorie:
Provincie: