donderdag, 4. februari 2016 - 15:58

Oranje nog steeds op 14e plek FIFA Wereldranglijst

Oranje nog steeds op 14e plek FIFA Wereldranglijst
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Oranje blijft op een mooie symbolische plaats steken op de FIFA Wereldranglijst. Net als vorige maand is het Nederlands elftal terug te vinden op plek... veertien.

Op zich niet vreemd. Afgelopen maand zijn er amper interlands gespeeld. Sowieso niet in Europa en Zuid-Amerika, de twee continenten die meeste landen in de top afvaardigen. Dat betekent zelfs dat in de top achttien geen verschuivingen zijn waar te nemen. België gaat nog steeds aan kop, gevolgd door Argentinië, Spanje en wereldkampioen Duitsland.

Oranje staat sinds december op de veertiende plaats. Het team van bondscoach Danny Blind klom toen twee plekken ten opzichte van november, nadat het was weggezakt als gevolg van de uitschakeling in de EK-kwalificatie. De 2-3 winst op Wales, de nummer 17 van de Ranking, in een vriendschappelijke interland leverde Oranje weer wat terreinwinst op.

De eerstkomende wedstrijd van de nationale ploeg is op 25 maart, in Amsterdam tegen Frankrijk. Vier dagen later oefent Oranje op Wembley tegen Engeland. De eerste verschuiving nu is op plek negentien waar te nemen. Daar klimt Hongarije een plekje, net als haar acht achtervolgers. Gevolg is de grote terugval van Ivoorkust, van 19 naar 28.

De grootste stijger in de top 100 deze maand is Saudi-Arabië. De equipe van bondscoach Bert van Marwijk en Mark van Bommel klom twintig plaatsen naar rang 55. De topstijger was Palestina, dat 21 plekken goedmaakte en nu nummer 110 is. Libië is de grootste zakker. Het Noord-Afrikaanse land verloor 24 plaatsen en staat nu 105e. Helemaal onderaan bungelen zes landen met nul punten: Anguilla, Bahamas, Djibouti, Eritrea, Somalië en Tonga. Het volgende overzicht verschijnt op 3 maart.

Categorie: