dinsdag, 30. augustus 2016 - 9:46

Marco van Basten gevraagd door FIFA

Marco van Basten gevraagd door FIFA
Zeist

Marco van Basten heeft de KNVB laten weten met de FIFA in gesprek te zijn over een voetbaltechnische functie bij de wereldvoetbalbond. Van Basten: “De FIFA, heeft mij benaderd om bij hen aan de slag te gaan. De bond staat aan de vooravond van vernieuwing en hervorming van het voetbal en wil daarbij gebruik maken van mijn ideeën en opvattingen over zaken als spelregels, regelgeving en programmering. Ik vind dat een eervolle uitnodiging. Met Danny Blind heb ik afgesproken dat ik tot uiterlijk de laatste kwalificatiewedstrijd van dit jaar - Luxemburg uit - assistent blijf. Tenzij er voor die tijd een opvolger is gevonden.”

Bondscoach Danny Blind: “Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Maar het is een functie die Marco op het lijf is geschreven. En hoewel het voor mij betekent dat ik op zoek moet naar een vervanger, gun ik hem deze mooie kans. Hij heeft in het verleden veel voor het voetbal betekend en kan via de FIFA van grote waarde zijn voor de toekomst van ons voetbal. Ik ken Marco voldoende om te weten dat hij zich 100% zal blijven inzetten voor Oranje.”

Het Nederlands elftal is momenteel in Noordwijk in trainingskamp bijeen en speelt donderdag in Eindhoven een oefenduel met Griekenland en komt dinsdag 6 september in actie tegen Zweden, waar de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland begint.

Categorie: