vrijdag, 9. september 2016 - 22:25 Update: 09-09-2016 22:49

Corrupte FIFA-bestuurder Webb voor rest van leven geschorst

Corrupte FIFA-bestuurder Webb voor rest van leven geschorst
Foto: Archief EHF
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De FIFA is opnieuw hard opgetreden tegen een van haar bestuurders. Jeffrey Webb mag de rest van zijn leven geen enkele functie in het voetbal meer bekleden.

De ethische commissie van de Wereldvoetbalbond heeft de 51-jarige bestuurder van de Kaaimaneilanden vrijdag een levenslange schorsing opgelegd voor het aannemen van steekpenningen. Webb moet daarnaast een boete van een miljoen Zwitserse frank betalen, omgerekend ruim 910.000 euro.

Webb was een van de FIFA-officials die vorig jaar mei vlak voor het verkiezingscongres werd opgepakt in een hotel in Zürich. Hij werd toen op non-actief gezet als voorzitter van de CONCACAF, de bond van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Webb moest tevens zijn positie als vice-voorzitter van de FIFA opgeven.

De voetbalbestuurder van de Kaaimaneilanden bekende eind vorig jaar bij een Amerikaanse rechtbank zijn positie te hebben misbruikt voor eigen gewin. Dat deed hij onder meer samen met Jack Warner, een ander reeds geschorst FIFA-lid. Warner was eigenaar van een bedrijf dat zich op de Kaaimaneilanden had gevestigd. Webb fungeerde als directeur.

Categorie:
Tag(s):