zondag, 2. oktober 2016 - 16:46

Zakelijk Feyenoord neemt revanche voor nederlaag in Turkije

Zakelijk Feyenoord neemt revanche voor nederlaag in Turkije
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

Feyenoord verstevigt de koppositie door een 0-2 overwinning op Willem II.

Het was geen spetterend optreden, maar daar maalt niemand om in Rotterdam-Zuid. Bevliegingen van Nicolai Jørgensen en invaller Renato Tapia waren voldoende voor de zege in Tilburg.

Jørgensen opende de score al na een kwartier spelen. De bonkige Deen haalde de bal achter zijn standbeen langs en zag dat Kostas Lamprou kansloos was. De afgemeten voorzet was van Bilal Basacikoglu, die de geblesseerde Steven Berghuis verving. De Tricolores gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbreekt de formatie van Erwin van de Looi duidelijk aan stootkracht. De zestiende plaats is een logisch gevolg hiervan.

De 36-jarige Dirk Kuyt hield het ruim een uur vol en werd toen vervangen door Renato Tapia. Het bleek een gouden wissel van Giovanni van Bronckhorst, want de aanvallende middenvelder verdubbelde een kwartier later de voorsprong van de degelijke koploper. De oud-Twentenaar slalomde door de Tilburgse verdediging en bekroonde de fraaie solo met een treffer.

Vanwege een opstootje op de tribune lag de wedstrijd even stil. Na de hervatting miste Fran Sol een kans om de spanning terug te brengen. De ingevallen Michiel Kramer verzuimde de stand naar 0-3 te tillen. Feyenoord tilde de voorsprong over de 90 minuten heen en staat met 24 punten uit acht optredens fier bovenaan in de Eredivisie.

Categorie:
Tag(s):