vrijdag, 9. december 2016 - 16:13 Update: 09-12-2016 16:48

Knuffelbeeractie ADO Den Haag-fans door FIFA genomineerd voor Award

Knuffelbeeractie ADO Den Haag-fans door FIFA genomineerd voor Award
Foto: Screenshot YouTube/FOX Sports
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag kan komende maand mogelijk de FIFA Fan Award in ontvangst nemen. De Eredivisieclub is één van de drie genomineerden voor de prijs, die de Wereldvoetbalbond tijdens haar jaarlijkse gala uitreikt.

Knuffelbeeractie ADO-fans

De knuffelberenactie van supporters van ADO Den Haag in de wedstrijd tegen Feyenoord heeft wereldwijd indruk gemaakt. Op 11 september gooiden de fans van de Residentieclub honderden knuffels in het vak onder het uitvak. Daar zaten zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis. Feyenoord had ze uitgenodigd voor een mooie voetbalmiddag. De supporters wilden op deze wijze hun middag nog mooier maken.

Drie genomineerden

De FIFA heeft de Haagse fans zelfs genomineerd voor de eerste Fan Award die de bond uitreikt. De ADO-fans nemen het op tegen de supporters van Borussia Dortmund en Liverpool en die van EK-sensatie IJsland. Een jury met onder andere de voormalig Argentijnse topschutter Gabriel Batistuta heeft de drie genomineerden uitgekozen.

 'You'll Never Walk Alone'

Het gezamenlijke 'You'll Never Walk Alone' van de supporters van Borussia Dortmund en Liverpool in de onderlinge Europa League-confrontatie is eveneens genomineerd voor de prijs. Het moment was speciaal, omdat het werd gezongen voor de slachtoffers van de Hillsborough-ramp, een dag later exact 27 jaar geleden. Bij de ramp in Sheffield kwamen 96 supporters van Liverpool om het leven.

 'Haka' met geklap en oerkreten

De IJsland-supporters maakten indruk bij het EK deze zomer in Frankrijk. Met een 'haka' met geklap en oerkreten vierden ze de successen van hun stuntende helden. Pas in de kwartfinale sneuvelden de eilandbewoners.

Er kan tot 9 januari gestemd worden voor de FIFA Fan Award. Die maandag vindt de uitreiking plaats in Zürich. Dan wordt ook de Wereldvoetballer en Wereldvoetbalster van het Jaar (FIFA Ballon D'or) bekend gemaakt.

Categorie:
Provincie: