maandag, 18. maart 2019 - 20:03 Update: 18-03-2019 20:10

Ajax verlengt contract met directeur voetbalzaken Marc Overmars

Foto van Ajax logo Arena | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Marc Overmars te verlengen tot en met 30 juni 2024. Dit met inachtneming van de daarbij geldende procedure, waardoor de directeur voetbalzaken bij de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode.

Vanaf 2012 in directie Ajax 

Overmars (45) maakt sinds de zomer van 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Voor die tijd was hij bij Go Ahead Eagles werkzaam als commissaris voetbalzaken en parttime in dienst bij Ajax als individueel techniektrainer. De voormalige topvoetballer, die in 2009 stopte, speelde voor respectievelijk Go Ahead Eagles, Ajax, Arsenal FC en FC Barcelona. Daarnaast kwam hij 86 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde in die interlands 17 keer. Bij Ajax speelde hij 193 officiële wedstrijden, waarin hij 44 keer scoorde. Hij werd met Ajax drie keer landskampioen. Als Ajacied won hij tevens de Champions League, de Wereldbeker voor clubteams, de KNVB Beker en drie keer de Supercup, die later Johan Cruijff Schaal ging heten. 

'Nog niet klaar'

President-commissaris Leen Meijaard: “Marc Overmars liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax. Hij weet dat wij erg tevreden zijn over zijn functioneren. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt in de jaren waarin hij deel uitmaakt van de directie. En wij hebben er als RvC ook vertrouwen in dat de club met hem de komende jaren vervolgstappen kan maken. Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van Ajax is het ook van belang dat op sleutelposities zoals deze duidelijkheid is over de toekomst. Kortom: we zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden.” 

'Genoeg uitdagingen' 

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin. We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit.” 

Categorie:
Provincie: