vrijdag, 25. maart 2016 - 21:01 Update: 25-03-2016 21:51

Britse meteoroloog zeer sceptisch over invloed mens op klimaatverandering

Britse meteoroloog zeer sceptisch over invloed mens op klimaatverandering
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

Zondag was er op de BBC een debat over klimaatverandering, waaraan ook de Britse meteoroloog Piers Corbyn, de oudere broer van de leider van de Britse labourparty Jeremy Corbyn, deelnam.

Meteoroloog Corbyn is een klimaatscepticus en zodoende botste hij in het debat tijdens het programma The Big Questions regelmatig met milieudeskundigen. Hij zei in het debat dat slechts 7 procent van de wetenschappers van mening is dat de mens grote invloed heeft op klimaatverandering en dat er geen bewijs is dat CO2 de grote oorzaak is van global warming. Volgens hem staan oliebedrijven achter de klimaatsveranderingtherorie omdat ze hun hoger olieprijzen zo kunnen rechtvaardigen. Dit meldt onder meer ninefornews.nl.

Piers Corben over de wereldtemperatuur: 'De wereldtemperatuur bepaalt het CO2-gehalte, Als je iets wilt doen aan klimaatverandering moet je maatregelen nemen tegen extreme gebeurtenissen. CO2 is niet de drijvende kracht. Het is goed voor de planten. Hoe meer CO2, hoe beter.'  Op zijn website WeatherAction  laat Corbyn zien waarom volgens hem de theorieën over global warming niet kloppen.

Tijdens het debat op de BBC waren er veel kritische geluiden te horen over de stelling van Corbyn, maar aanhangers van de meteoroloog denken dat hij het bij het rechte eind heeft. Een woordvoerder van de BBC zei: 'Het programma The Big Questions behandelt verschillende onderwerpen. Piers Corbyn was te gast om zijn kijk op klimaatverandering te geven. We hebben ervoor gezorgd dat alle kanten van het debat zijn gehoord.'