donderdag, 14. april 2016 - 10:43 Update: 14-04-2016 19:41

'Monster Loch Ness' blijkt door mensenhanden gemaakt monster

Monster Loch Ness
Schotland

Even leek het erop dat het mysterie rondom het Monster Loch Ness dan toch was ontrafeld. Eerste beelden gemaakt door een sonarboot leken het monster te hebben ontdekt, maar helaas bleek het te gaan om een achtergebleven filmdecor dat het monster destijds moest uitbeelden.

Al jarenlang houden Nessie-jagers zich bezig rondom het mysterie van het cryptozoölogisch dier het Monster van Loch Ness. Enkele wetenschappers, die deel uitmaakten van het project Kongsberg Maritime, dachten eindelijk beet te hebben tijdens een zoveelste expeditie op het meer van Loch Ness. Maar ook dit keer kwamen ze van de 'koude kermis thuis'. Het monster bleek namelijk een groot decorstuk dat ooit is gebruikt voor een film over het monster van Loch Ness.

Uit nader onderzoek blijkt dat de gevonden delen ooit als onderzeeër dienden in de film ‘The Private Live Of Sherlock Holmes’. Die onderzeeër stelde toen het monster van Loch Ness voor. De filmploeg heeft destijds het decor gewoon laten zinken in het meer.

Het Monster gezien!

Duizenden mensen zouden het dier reeds hebben gezien en verhalen erover zijn al eeuwen oud, al zijn er vanaf de twintigste eeuw veel meer waarnemingen bekend. De term "monster" werd voor het eerst gebruikt door Alex Campbell op 2 mei 1933.

In 2000 vond de meest recente zoekexpeditie van grootschalige omvang plaats. Twaalf wetenschappers trokken er met boten en sonarapparatuur op uit. De sonarapparatuur was volgens hen de beste manier om Nessie te vinden, aangezien het water te troebel is om in te filmen, wegens de vele algen op de bodem en in het water. Uiteindelijk schoot de expeditie weinig op en hadden de leden er weinig vertrouwen in dat het zou gaan lukken, tot ze een object tegenkwamen van zo'n vijf meter lang dat ongeveer de vorm had van Nessie (een sonar geeft geen perfect beeld maar duidt aan waar het signaal teruggekaatst is). Om te controleren of het geen tonnen waren of eventueel een wrak van een bootje voer men nogmaals over dezelfde locatie, maar het object was ditmaal weg.

Categorie: