maandag, 3. oktober 2005 - 16:58

Hond eet temazepam-pillen

Zwolle

Een twee jaar oude hond van een familie uit Berkum heeft vrijdagmiddag de medicatie van een van de bewoners opgegeten. De nietsvermoedende hond kreeg de medicatie nadat een bezorger van de apotheek de pillen, weliswaar in verpakking, door de brievenbus naar binnen had gegooid.

De hond Buddy was op het moment van de bezorging alleen thuis. Bij het horen van de openslaande brievenbus ging de hond op onderzoek uit en zag in de gang het bewuste doosje met de medicijnen. Alle pillen, tien in totaal, en een deel van de verpakking werden door Buddy opgegeten. Bij thuiskomst van de bewoners zagen zij direct wat er zich in de gang had afgespeeld. De dierenarts werd gewaarschuwd waarna Buddy zout kreeg toegediend om de maag via braken leeg te maken.

Dat lukte waarna de hond zeer waarschijnlijk geen verdere gevolgen aan zijn temazepamkuur zal overhouden. Het medicijn wordt normaal gebruikt door mensen met slaapstoornissen. Ondanks deze goede afloop waren de bewoners enigszins bezorgd over de handelwijze van de apotheek. Nu was het een hond maar er hadden ook kleine kinderen in de gang kunnen lopen. Hoewel de betreffende apotheek beloofde in de toekomst niet meer op deze wijze medicatie bij de patiënten achter te zullen laten, werd er door de leverancier weinig interesse getoond naar de toestand van Buddy.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):