vrijdag, 4. november 2005 - 10:58

Woning 'Klazien uut Zalk' na acht jaar in de verkoop

In juni 1997 overleed Nederlands meest bekende kruidenvrouwtje Klazien uit Zalk. Na haar overlijden bleef echtgenoot Sammy in de grote Zalker woning alleen achter. Vanwege gezondheidsreden zal Klazien’s echtgenoot naar een verzorgingshuis in Hattem verhuizen. Vandaar dat de woning in de verkoop gaat. De stille verkoop, want dat is de uitdrukkelijke wens van de familie.

Bij leven was Klazien Rotstein een hot item. Veel media, waaronder Rick Felderhof en zijn cameraploeg, waren regelmatig te gast bij de vrouw (en haar eveneens beroemde kat Simon Peres) die bekend stond om haar opmerkelijke uitspraken en spreuken. Ook schreef plattelandsvrouw Klazien een aantal boeken die bestsellers bleken te zijn. Zo stond ze ooit met drie boekjes in de Libris Top 10. Een ongekend succes dat pas dit jaar door schrijver Dan Brown werd geëvenaard.

De uitstraling van Klazien leek zo onbegrensd dat er zelfs een speciale Klazien-geurlijn op de markt werd gebracht. Maar na haar overlijden in 1997 is de aandacht snel vervaagd. Zelfs een grafsteen op de begraafplaats in Zalk waar Klazien begraven ligt ontbreekt. Op verzoek van de overledene zelf die hiermee wilde voorkomen dat na haar dood deze begraafplaats een soort van bedevaartoord zou worden.

De woning van Klazien en echtgenoot Sammy aan de Vinkensteeg 4 in Zalk staat nu te koop voor een bedrag van 430.000 euro. Voor makelaar Henk-Wim van den Berg uit IJsselmuiden een leuk optrekje waar hij graag meer bekendheid aan had willen geven. Maar Klazien’s dochter Jantien sprak namens de rest van de familie de uitdrukkelijke wens uit om de woning van haar ouders in een redelijke anonimiteit te verkopen. Geen pottekijkers. Het tijdperk Klazien uit Zalk lijkt hiermee definitief te zijn afgelopen.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):