zondag, 17. september 2006 - 17:40

47 wapens aangetroffen bij preventief fouilleren

Maastricht

Bij een aktie preventief fouilleren hebben agenten van politie Limburg Zuid samen met personeel van integraal toezicht in totaal 47 wapens aangetroffen en in beslaggenomen. De aktie begon op vrijdagavond 15 september rond 19:00 uur en werd op zaterdag 16 september om 02:00 uur beëindigd.

Er werd op drie lokaties in Maastricht gecontroleerd, te weten de Maagdendries, de Bosscherweg en de Scharnerweg. Hierbij werden zo'n 180 voertuigen en in totaal circa 360 personen gecontroleerd. Bij deze controles werden een gasalarmpistool, enkele tientallen steekwapens, stroomstootwapens, honkbalknuppels en ploertendoders aangetroffen. Verder nam de politie enkele busjes traangas, een zwaard, een hamer, een wapenstok en een boksbeugel in beslag.

Naast wapens bleken enkele personen ook soft en hard drugs bij zich te hebben. Ook deze werden in beslaggenomen. Verder werden er boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen, waaronder het niet kunnen voldoen van de legitimatieplicht, het negeren van een stopteken en het rijden zonder rijbewijs. In totaal werd tijdens de aktie voor ruim 3600 Euro aan boetes geïnd. Aan de aktie deden naast enkele integrale toezichthouders en de politie ook leden van de Vrijwillige Politie en het Openbaar Ministerie mee.
Provincie:
Tag(s):