woensdag, 25. oktober 2006 - 22:29

Auto onder trein, bestuurder heeft geluksengel

Yerseke

Een 21-jarige man uit Yerseke is vanavond rond 20.02 uur aan een vreselijk ongeluk ontsnapt. De man reed, achter een maatje van hem aan over de Schapendijk in Krabbendijke. De man vond het nogal warm in zijn auto en wilde de verwarming wat zachter zetten. Hierdoor hield hij niet de hele tijd zijn ogen op de weg gericht.

Toen hij weer opkeek zag hij zijn voorganger vlak voor zich rijden. De 21-jarige wilde uitwijken en remde hard. Doordat het wegdek glad was door regenval kwam de auto tegen een hek terecht wat juist voor het spoor stond, de auto kwam even later tot stilstand in het grint dat op het spoor ligt.

De auto kon niet meer teruggereden worden, omdat er een paaltje klem onder de auto zat, aldus de bestuurder. Hierop heeft hij de auto verlaten en juist op dat moment kwam er een trein aanrijden. De trein reed de auto aan en raakte de voorzijde van de auto. Toen de auto geraakt was heeft de bestuurder, samen met een 23-jarige plaatsgenoot, de auto losgekregen en zij wilden de auto van het spoor afrijden.

Toen de politie ter plaatse kwam zijn de twee mannen meegenomen naar het politiebureau, daar hebben zij een verklaring afgelegd. Het treinverkeer is enige tijd gestremd geweest.
Provincie:
Tag(s):