zondag, 14. mei 2006 - 13:36

Bejaarde man (92) breekt heup bij woningoverval

Venlo

Een 92-jarige inwoner van Venlo heeft zaterdagavond zijn heup gebroken en verwondingen aan zijn hoofd opgelopen toen hij werd overvallen in zijn woning. Rond 21.30 uur werd er aangebeld bij zijn woning aan de Roodborstweg in Venlo. Toen de man de deur opende stormden de twee mannen (tussen de 20 en 25 jaar oud) naar binnen.

De man probeerde zich te verdedigen en werd geslagen en geschopt, waarbij hij gewond raakte aan zijn hoofd en zijn heup brak. De overvallers namen zijn portemonnee mee en eisten zijn pincode. Daarna verlieten ze de woning en zijn ze vermoedelijk via de Casinoweg gevlucht. Politie heeft technisch onderzoek gedaan en buurtonderzoek, maar dat nog niet veel heeft opgeleverd, aldus de politie.

De politie onderzoekt ook een verband met een vergelijkbare overval die vrijdagavond rond 23.30 uur plaatsvond in de Hertog Albertstraat in Venlo. Ook daar drongen twee mannen een woning binnen nadat ze daar hadden aangebeld. De 60-jarige bewoonster die opendeed, werd op de grond gedrukt, waarna ook zij geld, pinpas en bijbehorende code moest afgeven. Het slachtoffer kon geen goed signalement geven.
Provincie:
Tag(s):