maandag, 22. mei 2006 - 14:16

Brandweer doet het goed bij de wedstrijden

De secties Achterberg en Elst van de brandweer hebben in het voorbije weekeinde deelgenomen aan de gewestelijke brandweerwedstrijden Tank Auto Spuit (TAS) in Leersum, waaraan elf korpsen deelnamen. De sectie Achterberg behaalde de tiende plaats. De sectie Elst werd tweede en gaat daarom door naar de landelijke TAS wedstrijden, die op 23 september in Amerongen worden gehouden. De wedstrijd speelde zich af in voormalig partycentrum ‘De Donderberg’ in Leersum. Het thema was dat er tijdens werkzaamheden ergens brand ontstond, waardoor drie personen gewond raakten. Na het in veiligheid brengen van de slachtoffers, moest een naar de kelder doorgeslagen brand worden geblust.

Ook de jeugdbrandweer hield dit weekeinde wedstrijden. In de stromende regen moesten zij in de vroege uren een gesimuleerde brand in een loods bestrijden. De brand was uitgebreid naar de tweede verdieping en kon uiteindelijk bestreden worden met 2 stralen hoge druk.

Het korps van Driebergen-Rijsenburg deed uitstekend haar best. Zo goed zelfs dat zij eindigde op een vijfde plaats. Dit geeft recht voor de gang naar de gewestelijke wedstrijden die op 10 juni in Texel of Gouda gehouden zullen worden. Vanuit de Utrechtse Heuvelrug was ook Amerongen/Leersum vertegenwoordigd. Zij eindigden op de achtste plaats.
Provincie:
Tag(s):