donderdag, 15. juni 2006 - 12:57

Brandweer zoekt vrijwilligers voor overdag

Wijk bij Duurstede

De brandweer van Wijk bij Duurstede is op zoek naar vrijwilligers (m/v) tussen de 18 en 40 jaar, die tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Veel brandweerlieden werken overdag elders. Om toch de brandweerwagens snel op sterkte te krijgen, zijn extra brandweerlieden nodig. In principe worden er vrijwilligers gezocht die overdag in Wijk bij Duurstede werken, maar aanmeldingen van bedrijven uit Cothen en Langbroek zijn ook welkom. Mensen denken vaak dat brandweerwerk alleen mannenwerk is, maar ook aanmeldingen van vrouwen zijn welkom!

De brandweer Wijk bij Duurstede heeft de afgelopen week brieven verstuurd naar alle ondernemers in onze gemeente, met het verzoek hun medewerkers te attenderen op de behoefte aan vrijwilligers. Als een personeelslid vrijwilliger wordt bij de brandweer, dan heeft dat namelijk voordelen voor de ondernemer. De vrijwilliger kan het diploma Brandwacht halen, waardoor het bedrijf waar hij of zij werkt, vrijstelling kan krijgen voor het diploma Bedrijfshulpverlening (BHV). Hierdoor hoeft het bedrijf niet te investeren in een BHV'er, wat financieel gezien dus voordelen oplevert.

Ook niet-werknemers kunnen zich aanmelden
Woont u in de gemeente en wilt u graag vrijwilliger worden? Als u overdag beschikbaar bent, dan kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger. Na aanmelding volgt een informatieavond, waarbij u samen met de andere vrijwilligers meer te horen krijgt over werken bij de brandweer. Ook kunt u tijdens deze avond vragen stellen. Tevens volgt er nog een medische keuring om te bepalen of u fysiek geschikt bent voor het brandweervak. Voor meer informatie over de brandweer Wijk bij Duurstede kunt u bellen met de brandweerkazerne
Provincie:
Tag(s):