vrijdag, 8. september 2006 - 16:24

Gratis gezondheidscheck voor 55-plussers

Sittard-Geleen

Thuiszorg Westelijke Mijnstreek organiseert in samenwerking met preventiecentrum Orbis Vigor en de Regionale HuisartsenVereniging een algemene gratis gezondheidscheck voor 55-plussers.

De gezondheidscheck past binnen het aanbod van de door de Provincie Limburg gesubsidieerde inloopspreekuren. Iedereen van 55 jaar en ouder die gezond wil blijven en gezondheidsproblemen tijdig wil signaleren, kan zich aanmelden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een verpleegkundige, nadat men thuis een vragenlijst heeft ingevuld. Tijdens de gezondheidstest worden testen uitgevoerd zoals het meten van de bloeddruk en het bepalen van het cholesterol-en bloedsuikergehalte. De onderzoeksgegevens worden teruggekoppeld met de huisarts en als het noodzakelijk is wordt men doorverwezen. Na afloop van het onderzoek ontvangt de deelnemer een persoonlijk en gratis gezondheidsadvies.

De gezondheidscheck vindt plaats in Beek, Oirsbeek, Stein, Born en Susteren in de wijkgebouwen van Thuiszorg Westelijke Mijnstreek . In Sittard kan iedereen van 55 jaar en ouder terecht in Wijksteunpunt Gelderhof en in Zorgcentrum De Kollenberg. Voor Geleen zijn de locaties wijkcentrum Lindenheuvel, Stichting Wonen, Zorg en Welzijn én in Zorgcentrum Odilia.
Provincie:
Tag(s):