zaterdag, 19. augustus 2006 - 19:12

Mogelijk laatste uitstapje jonge diabeetjes

Roermond

Voor zo’n 35 kinderen uit Roermond en omgeving was het vorige week zaterdag weer een groot feest. Samen met hun ouders gingen de kinderen een dagje uit naar Toverland in Sevenum en aansluitend volgde een barbecue in Vlodrop bij de Gitstappermolen. Dit alles werd georganiseerd door de Werkgroep Jeugdafdeling Diabetes Roermond. En dat zou wel eens de laatste keer kunnen zijn, aangezien de vier vrijwilligers die de werkgroep draaiende houden, hun bijdrage na bijna 10 jaar stop gaan zetten.

De werkgroep die is gericht op jonge diabetespatiënten in Roermond en de omliggende gemeenten, bestaat sinds 1998. Jaarlijks organiseert de werkgroep met Pasen, sinterklaas en in de zomer een activiteit voor de jeugdige suikerpatiëntjes.

De eerste grote activiteit voor de jeugd werd op het Elfenmeer gehouden. De werkgroep kon deze jaarlijkse activiteiten organiseren middels sponsoring van bedrijven. Zo stelde vervoersorganisatie Hermes twee bussen beschikbaar tijdens de jaarlijkse uitstapjes.

Aangezien de vier vrijwilligers er na dit jaar mee ophouden, is het nog onduidelijk of er volgend jaar ook weer activiteiten zullen worden georganiseerd, zegt Jeannie Akker van de werkgroep. Tot nu toe hebben zich nog geen nieuwe vrijwilligers aangemeld die vanaf 2007 de kar willen gaan trekken.

In ieder geval was het uitstapje naar Toverland weer een groot succes. En voor Siem Nijssen werd het zaterdag ook nog een onvergetelijke dag. Hij had de ballonnenwedstrijd gewonnen, die de werkgroep eerder had georganiseerd. De prijs was een tocht in een heteluchtballon. Na een vlucht van bijna 3 uur landde hij uiteindelijk in Kessel-Eik.

Voor de aanvang van deze ballonvaart overhandigde Marion Schuren van Monuta Uitvaartverzorging een cheque van 2000 euro aan de werkgroep. Met dit bedrag kon de werkgroep deze zomer haar activiteiten voor de jonge diabeetjes en hun familie bekostigen.
Provincie:
Tag(s):