woensdag, 22. februari 2006 - 17:50

Oranje verliest vriendschappelijk van Italië

Het Nederlandse Futsal-team heeft in een vriendschappelijke interland tegen Italië met 2-1 verloren. De Azzurri was een maatje te groot voor de ploeg van coach Vic Hermans. Door een eigen doelpunt van Edgar Schurtz scoorde Nederland haar enige doelpunt, tegenover twee doelpunten van de vice-wereldkampioen.

Nederland begon sterk tegen Italië. Schoten van Idlaasri en Hulshorst werden gekeerd door de doelman Caio. Halverwege de eerste helft kwam Italië sterk opzetten en waren Dabiano en Zanetti een plaag voor doelman Thimassen. De keeper van Oranje speelde zijn 55e interland en maakte een aantal mooie redingen. Toch kwam Italië op een voorsprong in de 8e minuut. Zanetti scoorde zijn treffer en Nederland stond tegen een achterstand aan te kijken.

De tweede helft toonde hetzelfde spelbeeld: Oranje wilde wel, maar was machteloos tegenover de sterke Italianen. Geheel volgens het spelbeeld scoorde Italië haar tweede treffer via Vicentini. Zijn schot vanaf 6 meter vloog in het dak van het doel. Dat Nederland nog terugkwam was eigenlijk tegen alle verhouding in. Een eigen doelpunt van Schurtz zordge voor een spannende slotfase.

Onfortuinlijk was het uitvallen van Zaid El Morabiti. De balgoochelaar maakte zijn rentree na een lange periode van blessures en scheerde vlak voor tijd zijn. voor kruisband van zijn rechterknie. De international kwam nu weer van voren af aan beginnen en hem wacht een revalidatietraject van ongeveer negen maanden.

Woensdag staan de beide landen opnieuw tegenover elkaar.