woensdag, 11. januari 2006 - 13:19

Tijdrit ENECO Tour 2006

Landgraaf/Kerkrade

Wethouder Th. Vrolings van de gemeente Heerlen en wethouder M. Clermonts van de gemeente Landgraaf presenteerden op woensdag 11 januari het goede nieuws dat Heerlen en Landgraaf samen de tijdrit van de ENECO Tour op zondag 20 augustus 2006 mogen organiseren.

Het binnenhalen van deze tijdrit sluit aan bij de ambities van de gemeente Heerlen om zich in toenemende mate als wielerstad te profileren. De route van de rit, waarvan de start en finish op Megaland in Landgraaf is, loopt voor 75% over Heerlens grondgebied.

Om tot een mooi en afwisselend parcours te komen heeft Landgraaf toenadering gezocht met Heerlen. De route van de tijdrit is voor een groot deel in Heerlen en ziet er voorlopig als volgt uit: Megaland, Heerlen-centrum, Oliemolenstraat, Benzenrade, Heerlerbaan en Megaland. Oud Wereld- en olympisch kampioen Hennie Kuiper heeft enkele weken geleden het parcours gefietst. Hij was zeer enthousiast en verwacht een spannende wedstrijd waarin slechts de specialisten een gooi naar de overwinning kunnen doen.

De ENECO Tour 2006 is een UCI ProTour-wedstrijd en garandeert de deelname van de beste wielerploegen ter wereld. Eerder was ENECO Tour ook de benaming van de Ronde van Nederland. Deze bestaat al sinds 1948 en heeft een rijke historie met prominente winnaars. De ENECO Tour vindt in 2006 plaats van woensdag 16 t/m woensdag 23 augustus. Landgraaf is dit jaar voor de 11e maal het decor van een wedstrijd van de ENECO Tour. Hiermee is Landgraaf Nederlands recordhouder met de meeste achtereenvolgende aankomsten.
Provincie:
Tag(s):