dinsdag, 14. februari 2006 - 10:47

Van Nistelrooy en Van Basten content met nieuw tenue

Ruud van Nistelrooy laat op de website van de KNVB weten zeer veel waarde te hechten aan de terugkeer van het geschiedkundige karakter in de nieuwe tenues van Oranje. "Mooi dat onze voetbalhistorie in beide tenues terugkomt", aldus de spits van Oranje en Manchester United. "Ik kan niet wachten om van de zomer in deze outfits geschiedenis te schrijven."

Bondscoach Marco van Basten deelt de mening van zijn aanvaller. "Met deze tenues komen we in Duitsland goed voor de dag. De spelers en het begeleidingsteam zien er goed uit. Minstens net zo belangrijk is dat de collectie gemaakt is van materialen die spelers helpen nog beter te presteren."

Het nieuwe tenue is beinvloed door het shirt van 1959. Dat kende destijds ook een kraagje. Geheel volgens traditie is het nieuwe thuisshirt Oranje. De shorts van het Nederlands elftal zijn wit en de kousen zijn Nassau - blauw en hebben een dubbele streep, die de authenticiteit van het tenue weer naar voren laat komen.

Het uittenue van Oranje is gebaseerd op het eerste shirt van Oranje ooit. Deze werd op 30 april 1905 voor het eerst gedragen tijdens de interland tegen Belgie.
Categorie:
Tag(s):