vrijdag, 20. oktober 2006 - 15:26

Verdachte straatroof langer vast

Lelystad

De politie Flevoland heeft afgelopen maandag een 39-jarige man uit Lelystad aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van drie straatroven, waarvan een op een hoogbejaard echtpaar. Op vordering van het Openbaar Ministerie in Lelystad heeft de rechter-commissaris gisteren 14 dagen bewaring voor de verdachte bevolen.

De politie heeft ook een 24-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de straatroven, maar de rechter-commissaris heeft besloten haar niet langer vast te houden. Zij was in ieder geval bij twee van de drie straatroven aanwezig. Het Openbaar Ministerie en de politie doen verder onderzoek naar haar rol bij de gepleegde misdrijven.

De straatroof op het hoogbejaarde echtpaar was op vrijdag 13 oktober in een park bij de Gondel. De verdachte benaderde het echtpaar op de fiets en beroofde het van een tas. Daarbij gebruikte hij geweld.

De andere twee straatroven waarbij de man ook geweld gebruikte, waren op 5 oktober in winkelcentrum de Gordiaan en op 16 oktober bij de Sluisbrug op de Boeier. In beide gevallen roofde de verdachte een tas van de slachtoffers en duwde ze van de fiets.
Provincie:
Tag(s):