dinsdag, 26. september 2006 - 8:47

Waterleidingbreuk gerepareerd; reuzenrad weer open

Weert

De breuk in de waterleiding nabij het kermisterrein aan de Dries in Weert, is nagenoeg gerepareerd. Dit meldt de gemeente Weert. De breuk had gevolgen kunnen hebben voor de stabiliteit van het wegdek in de buurt van het reuzenrad. Inmiddels is duidelijk geworden dat de ondergrond zodanig stabiel is, dat de kermisattractie vanmiddag weer open kan.

De breuk ontstond dinsdagochtend kort na 6.00 uur in de hoofdwaterleiding nabij het op dat terrein opgestelde reuzenrad. Aangezien er gevaar ontstond voor instabiliteit van deze, circa 40 meter hoge, kermisattractie is kort overwogen ongeveer 25 in de buurt gelegen woningen te ontruimen.

Toen om circa 7.30 uur de waterleiding was afgesloten werd in samenspraak met burgemeester Niederer van Weert besloten dat niet te doen. Technici beoordeelden de ondergrond ter plaatse voorlopig als stabiel.

De breuk in de waterleiding ontstond toen de brandweer bezig was met bluswerkzaamheden in een gokhal op het kermisterrein. Deze gokhal vatte rond 05.45 door onbekende oorzaak vlam. De brand in deze attractie had de brandweer snel onder controle. De breuk in de waterleiding is waarschijnlijk ontstaan door een brandweerwagen die over het terrein reed. Onderzoek zal hierover meer duidelijkheid moeten verschaffen.

De waterleidingmaatschappij werd ingeschakeld om de lekkage te verhelpen. Toen een graafmachine bezig was de straat rondom de breuk open te breken, zakte deze weg in de grond. Met behulp van een grotere graafmachine werd het voertuig uit het asfalt getrokken.

Aangezien de buurtbewoners momenteel geen water kunnen gebruiken, is er opvang geregeld in sporthal de Moesel. In de buurt van het kermisterrein worden voor de bewoners uit de omgeving sanitaire voorzieningen gerealiseerd, alsook tap-punten voor drinkwater. De burgemeester heeft in elk geval bevolen het reuzenrad tot nader order niet te gebruiken. De werkzaamheden aan de waterleiding zullen naar verwachting nog tot vooraan in de middag duren.

De kermis aan de Dries zal om 12.30 uur weer gewoon open gaan.
Provincie:
Tag(s):