zondag, 10. december 2006 - 18:11

Week van de Jeugdzorg afgesloten in Oranjerie

Roermond

Vandaag werd voor de derde maal de Dag van de Rechten van de jeugd gehouden. De manifestatie vond deze keer plaats in theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Tijdens deze manifestatie wordt er stilgestaan bij de rechten van kinderen en jongeren. De provinciale Dag van de Rechten van de Jeugd is ook de afsluiting van de nationale Week van de Jeugdzorg.

Daarmee hebben alle betrokken partners in de Jeugdzorg met plezierige en serieuze activiteiten laten zien hoe kinderen, jongeren en ouders met wie het even niet zo goed gaat, geholpen kunnen worden.

Het programma had een divers karakter met zowel binnen als buitenactiviteiten. Het was vooral een doe-, info- en beleefmanifestatie voor de jeugd. Voor en door kinderen en jongeren is het motto. Er was techniek voor de jeugd, muziekworkshops, dans, optredens van jongerenbands (Sat2D, INFA, Lost Culture en Sixty Nine) rap, theater, scouting-activiteiten, een internetcafé en voorlezen door kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

Verder waren er verschillende belangenorganisaties aanwezig met informatie over mobiele communicatie, voorlichting over alcohol en drugs en jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):