zondag, 15. april 2007 - 12:29

Brandweerwedstrijden

Sint-Maartensdijk

Zaterdag werden in Sint-Maartensdijk op twee banen brandweerwedstrijden georganiseerd. Er was een baan voor zowel de klasse 112 als de klasse hogedruk.Op de hogedrukbaan moesten de spuitgasten een binnenbrand in een woning te lijf. In de woning zaten twee slachtoffers die gered moesten worden.

De 112-baan was wat complexer van opzet. In de gemeentewerkplaats op Sint-Maartensdijk was een kleine brand ontstaan. Door de rookontwikkeling was een heftruckchauffeur geschrokken waarna hij per ongeluk tegen een bestelbus reed waarachter een vrouw aan het werk was. De vrouw kwam klem te zitten tussen de lading van de heftruck, een bak grind, en de bestelbus. Door het ongeval werd de hand van de vrouw afgesneden en kwam zij met de benen klem te zitten. De heftruckchauffeur was in paniek naar buiten gerend en had daar een hartaanval gekregen.

De brandweerlieden moesten met behulp van ambulancepersoneel deze persoon reanimeren. De chauffeur van de bestelbus was erg in paniek en wist niet goed raad met de situatie. De vrouw moest bevrijd worden door de heftruck door middel van een staaldraadtakel een meter achteruit te trekken. Ook het brandje, de oorzaak van alles, moest door de brandweerlieden geblust worden.

Op de 112-baan behaalde de ploeg Heythuyzen uit Limburg de eerste plaats. Tweede en derde werden respectievelijk ’s-Heer Arendskerke en Baarland. Op de hogedrukbaan eindigde ’s Gravenpolder op de eerste plaats. Kamperland werd tweede en Axel eindigde op de derde plaats.
Provincie:
Tag(s):