zaterdag, 3. februari 2007 - 17:09

Eerste schip meert aan in nieuwe Madagascarhaven

Amsterdam

In de eerste week van februari 2007 zal het eerste schip de Madagascarhaven binnenvaren. De Madagascarhaven is een door Haven Amsterdam nieuw aangelegde binnenhaven in de zuidpunt van de Afrikahaven. De nieuwe haven is 240 m lang, 60 m breed en 5 m diep.
Dit heeft de Haven Amsterdam bekendgemaakt.

Met de aanleg van de Madagscarhaven worden de bedrijven Sitos en Starbucks aan de Afrikahaven bereikbaar voor de binnenvaart en zullen transporten, die eerder over de weg plaatsvonden, over het water kunnen gaan.

Aanvoer van onder meer cacao in bulk met zeeschepen vindt plaats aan de zuidzijde van de Afrikahaven. Op deze locatie wordt de cacao opgeslagen in loodsen in afwachting van transport naar cacaoverwerkende bedrijven. Deze opslag is noodzakelijk omdat cacao een seizoengebonden product is.

De aanleg van deze haven past goed binnen het beleid van Haven Amsterdam in zijn streven naar een veelzijdige duurzame haven. Door het verplaatsen van transport van de weg naar het water wordt een meer efficiënte en energiezuinige transportmethode benut. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en de druk op de vaak overvolle wegen rond Amsterdam verminderd.
Provincie:
Tag(s):