maandag, 12. november 2007 - 1:05

Halve finalisten bekercompetitie bekend

Amsterdam

In de Tricorp Workwear Bekercompetitie ijshockey zijn de halve finalisten bekend. In het allesbeslissende laatst weekend van de competitie werd vooral nog gestreden om de derde en vierde plaats. HYS Den Haag is mede door de 6-4 overwinning op de Destil Trappers Tilburg nog op een gelijk aantal punten met de koploper gekomen, die wel een veel beter doelsaldo hebben, zeker na de 18-4 overwinning van zondag op Groningen.

Door twee maal nipt te winnen heeft Geleen het maximale gehaald uit dit weekend. De Limburgers wonnen vrijdagavond al in Nijmegen (2-3) en zondag werd in eigen huis Heerenveen verslagen met penalty-shots na een 2-2 eindstand na reguliere speeltijd en verlenging. Het extra punt dat daarmee werd binnengehaald bleek genoeg voor de vierde plaats.

De Amstel Tijgers uit Amsterdam beleefden een dramatisch weekend. Één punt uit twee wedstrijden was genoeg geweest voor plaatsing in de halve finales, maar er werd twee maal verloren; zaterdag van Heerenveen (6-1) en zondag van Den Haag (1-3).

Ondanks de 5-4 overwinning in de verlenging tegen Nijmegen wisten de Grizzlies uit Groningen niet van de laatste plaats af te komen. Tot overmaat van ramp moesten ze zondag dus ook nog op bezoek bij een veel te sterk Tilburg.

In de halve finales spelen de nummers 1 en 4 (Tilburg en Geleen) en de nummers 2 en 3 (Den Haag en Heerenveen) een best-of-three-serie tegen elkaar. De wedstrijden 1 en 2 van deze halve finales worden gespeeld in het weekeinde 23, 24 en 25 november 2007. De eventuele wedstrijd(en) 3 worden in de midweek van 26 tot en met 29 november gespeeld.

De winnaars van de halve finale-series spelen in Eindhoven de bekerfinale.

Foto : Flyers-Goalie Tim Kelleher maakte zaterdagavond het verschil tegen de Amstel Tijgers
Categorie:
Tag(s):