zondag, 4. maart 2007 - 12:19

Hotelgasten geëvacueerd na toiletbrand

Roermond

Hotelgasten in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond moesten in de nacht van zaterdag op zondag hun kamer tijdelijk verlaten nadat het brandalarm was afgegaan. Rond 01.00 uur ging het brandalarm af op de 13 etage van het hotel. De gealarmeerde brandweer ging ter plaatse op zoek naar de ‘vuurhaard’ maar kon op deze etage niets vinden.

Vervolgens werd door het brandweerpersoneel iedere etage onderzocht totdat uiteindelijk de oorzaak op de eerste etage werd gevonden. Het bleek dat een prullenbak in een toiletblok vlam had gevat. Deze prullenbak stond onder een afdroogapparaat die vervolgens ook in brand vloog. Omdat het toiletblok zich achter een liftschacht bevond steeg de rook op, waardoor uiteindelijk op de 13e verdieping het brandalarm afging, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling.

De oorzaak is nog niet bekend, aldus de woordvoerder. De hotelgasten werden zolang opgevangen in de grote hal van de Oranjerie. Nadat de brand was gelokaliseerd en geblust, konden de gasten weer terug naar hun eigen vertrek. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Provincie:
Tag(s):