donderdag, 8. maart 2007 - 14:30

Ministers op bezoek bij Marechaussee op Schiphol

Schiphol

De ministers Van Middelkoop van Defensie, Hirsch Ballin van Justitie en Ter Horst van Binnenlandse zaken hebben vanochtend een bezoek gebracht aan de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

Zij werden vergezeld door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Berlijn en de secretaris-generaal Annink van Defensie. Het bezoek was bedoeld om de ministers kennis te laten maken met de taken en werkzaamheden van de Koninklijke Marechaussee.

De Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Beuving, verwelkomde de bewindslieden op Schiphol en gaf uitleg over het beleidsplan Koninklijke Marechaussee 2010, waarin cultuurverandering, leiderschap en capaciteitsmanagement een grote rol spelen. De aandacht ging ook uit naar de diverse samenwerkingsverbanden met onder andere de Politieacademie, Douane en het Korps Landelijke Politiediensten. Brigadegeneraal Beekman, districtscommandant Schiphol, heeft aangegeven wat de werkzaamheden op Schiphol zijn.

De ministers zijn uitgebreid geïnformeerd over de drugsbestrijding op Schiphol. Een deel van de groep bracht een bezoek aan het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten, waar zij uitleg kregen over technieken in het kader van bestrijding van documentfraude. Minister Ter Horst: "Ik vind het zeer interessant om zó geïnformeerd te worden over het brede takenpakket van de Koninklijke Marechaussee." De minister gaf tevens aan op een later tijdstip graag het een en ander op Schiphol in de praktijk bekijken.

Minister Van Middelkoop heeft na dit gezamenlijke bezoek nog een bezoek gebracht aan het verwijdercentrum van de Koninklijke Marechaussee, waar hij is geïnformeerd over de procedures bij het verwijderen van illegale vreemdelingen. Minister Van Middelkoop toonde zich "onder de indruk van het veelzijdige takenpakket" van de Koninklijke Marechaussee. "De marechaussee heeft, buiten haar groene taken en politietaken binnen Defensie, een belangrijke rol bij de beveiliging van ons land. Het is een veelzijdige werkgever met een bijzondere positie, een positie die we moeten koesteren".
Provincie:
Tag(s):