woensdag, 11. april 2007 - 22:22

Politie rolt minderjarige inbrekersbende op

Roermond

De politie hoopt met de aanhouding van elf verdachten diverse inbraken opgelost te hebben die voornamelijk in januari en februari dit jaar zijn gepleegd in Roermond, Maasbracht en Swalmen. Het gaat om drie woninginbraken, twee inbraken in een school, en drie bedrijfsinbraken. Bij de inbraken werden vooral computers en lcd-televisies gestolen, zo meldt de politie woensdag.

Het gaat om zeven minderjarigen jongens (15 tot 18 jaar oud) en vier meederjarige verdachten uit Roermond. Eén van hen komt uit Swalmen. Onder de verdachte bevindt zich ook de 44-jarige heler uit Roermond. De politie vond bij een zoeking in zijn woning diverse harde schijven van computers.

De zaak kwam aan het rollen dankzij de aanhouding van twee verdachten op zondagavond 4 maart. Tijdens een surveillance zagen agenten op de Saturnusstraat in Roermond een auto staan met twee personen. Ze vertrouwden het niet en na onderzoek trof de politie een opengeslepen kluis, computeronderdelen en inbrekerswerktuig aan, waarna beide verdachten zijn gearresteerd. De spullen waren gestolen bij een inbraak in de Plutolaan.

Zes van de verdachten zitten op dit moment nog in voorarrest. Alle verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal op tegen twee verdachten die niet zijn aangehouden.
Provincie:
Tag(s):