zaterdag, 7. april 2007 - 15:06

Raven azen op ei(eren) zeearend

Oostvaardersplassen

Het zeearendenpaar in de Oostvaardersplassen, die live via een webcam te volgen zijn hebben een of meer eieren gelegd. Maar er zijn kapers op de kust. Toen beide vogels het nest even verlieten kwamen twee raven dicht in de buurt bij het nest. Raven zijn verzot op eieren en zullen dan ook geen kans onbenut laten om er een te stelen.

De poging een ei te verschalken mislukte echter want de vrouwtjeszeearend keerde snel terug. Beide raven vlogen vervolgens weg, maar de zeearend bleef nog lang onrustig.

Het ei is rond 13 maart gelegd en de broed duurt 40 dagen. Rond 23 april zal het ei dus uitkomen. Zeearenden leggen één tot drie eieren, maar het is nog onduidelijk hoeveel eieren er in dit nest liggen. De zeearenden zijn live te volgens via de webcam van Staatsbosbeheer.

Vorig jaar bracht het zeearendpaar een jong groot. Hij wordt nog regelmatig gesignaleerd in de Oostvaardersplassen, maar niet meer in de directe omgeving van het nest. Hij is minder actief dan zijn ouders, maar maakt het uitstekend.
Provincie:
Tag(s):