dinsdag, 15. juli 2008 - 13:39

Aanhoudingen dodelijk schietincident

Utrecht

Op zondagavond 13 januari 2008 kwam een man bij een schietpartij om het leven. De politie heeft na zorgvuldig onderzoek drie verdachten aangehouden. Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk geschoten zou zijn op de hoek van de Dickenslaan met de Cervanteslaan. Daarbij zou iemand op de grond liggen. Direct werden meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse gestuurd.

Hier troffen agenten een zwaar gewonde man, 30 jaar uit Utrecht, met enkele omstanders aan. De reanimatie werd direct gestart en de man werd vervolgens per ambulance naar het UMC gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.

Door de politie werd een uitgebreid onderzoek opgestart. Een groot aantal getuigen werd gehoord door rechercheurs en de afdeling Forensische Opsporing deed uitgebreid onderzoek. Ook werden in de buurt flyers uitgedeeld en het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld besteedde aandacht aan de zaak. Tijdens het onderzoek kwam steeds meer informatie binnen die wees in de richting van mogelijke verdachten.

Na maanden onderzoek kon de recherche van april tot juli 2008 in totaal drie personen aanhouden in de leeftijd van 21 tot 26 uit Rotterdam. Op verschillende plaatsen in Nederland werd huiszoeking gedaan. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):