zondag, 3. februari 2008 - 15:02

Ajax speelt met onthutsend zwak Feyenoord

(Elfvoetbal) Ajax heeft zondagmiddag met veel overmacht de klassieker gewonnen. De Amsterdammers waren negentig minuten sterker dan een onthutsend zwak spelend Feyenoord. Adrie Koster kon zijn ploeg weinig verwijten, of het moet het missen van de vele kansen zijn. De Rotterdammers werden volledig overklast.

Na vijftien seconden kreeg de thuisploeg al een enorme kans. Na slecht wegwerken van Kevin Hofland onderschepte Kenneth Perez de bal. De Deen vond Klaas-Jan Huntelaar, die goed schoot, maar zijn inzet werd uitstekend gekeerd door Henk Timmer.

Zeven minuten later was het wel raak voor Ajax. John Heitinga mocht opkomen en werd niet aangepakt door de Rotterdamse defensie. De centrale verdediger zocht het strafschopgebied op en schoot beheerst raak.

De Amsterdammers behielden de controle over de wedstrijd na de vroege voorsprong. De Stadionclub kwam in het stuk niet voor en de ploeg van Bert van Marwijk had alle moeite om de tegenstander van zich af te houden. Pas in de 28ste minuut kregen de bezoekers een mogelijkheid. Denny Landzaat schoot voorlangs.

De thuisploeg was niet onder de indruk en bleef het de Rotterdamse-defensie lastig maken. In de 33ste minuut kreeg Luis Suarez een honderd procent kans. De aanvaller kreeg de bal op maat van Huntelaar, maar de Uruguayaan schoot de niet te missen mogelijkheid hoog over.

Voor rust kwam Ajax dan toch op 2-0. Na slecht uitverdedigen van Tim de Cler pikte Gabri de bal op. De Spanjaard passeerde Serginho Greene en De Cler alsof ze er niet stonden en gaf de bal prima voor op de vrijstaande Huntelaar. Met een ferme kopbal verschalkte de huidige topscoorder van Nederland Feyenoord-doelman Timmer.

Na de onderbreking weigerden de Amsterdammers uit te lopen naar een grotere voorsprong. Het elftal van Koster maakte matig gebruik van de door de Rotterdammers gegeven ruimte en liet na de Stadionclub de definitieve knock-out uit te delen.

De ploeg van Bert van Marwijk zette daar niets tegenover. De spelers leden veel balverlies, bleven klungelen en een fatsoenlijke aanval werd niet gecreëerd.

Pas in de 90ste minuut wist Ajax de overmacht op het scorebord verder uit te drukken. Greene ging totaal voorbij aan een mooie pass van Rasmus Lindgren. Huntelaar maakte dankbaar gebruik van het presentje en maakte zijn 21ste doelpunt van dit seizoen.

Ajax blijft door de overwinning in het spoor van PSV. De Amsterdammers volgen de koploper op acht punten achterstand en staan tweede. Feyenoord lijkt een kampioenschap definitief uit het hoofd te zetten. De Eindhovenaren hebben inmiddels elf punten meer dan de Rotterdammers.
Categorie:
Tag(s):