zondag, 5. oktober 2008 - 2:32

Auto tegen hek van kerk

Opheusden

Vrijdagnacht gingen politieagenten naar Opheusden. Dit in verband met een auto die tegen een hek van een kerk aan de Burgemeester Lodderstraat was gereden.Ter plaatse bleek het voertuig achtergelaten, volgens getuigen waren de inzittenden - die vermoedelijk Duits zouden spreken - de Kerkstraat ingelopen. Daarop gingen de agenten in de omgeving op zoek.

Aan het einde van de Kerkstraat troffen de agenten een man. Aangezien hij Duits sprak, naar alcohol rook en niet kon vertellen wat hij daar precies deed, namen zij hem mee naar de plek van de aanrijding. Getuigen vertelden de politie dat dit de man was die de auto bestuurde. Bij fouillering bleek hij de autosleutel in zijn zak te hebben, daarop werd hij aangehouden. Het gaat om een 28-jarige Duitser. In eerste instantie leek de man rustig, maar ineens werd hij agressief en begon tegen de ramen van de dienstauto te bonken. Daarop is de 28-jarige geboeid naar het politiebureau gebracht.

Daar aangekomen is een ademanalysetest gedaan, de Duitser blies een waarde van 385 ug/l en zat dus ruim boven de wettelijke grens van 220. Hiervoor kreeg hij een apart proces-verbaal, ook voor de aanrijding wordt proces-verbaal opgemaakt.

Even later troffen andere agenten een vrouw aan op de plaats van de aanrijding. Getuigen herkenden haar als inzittende van de Duitse auto. De vrouw was gewond aan haar mond en handen en probeerde weg te komen toen de politie haar aansprak. Zij is aangehouden op grond van de vreemdelingenwetgeving, eveneens geboeid naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

De vrouw wilde niet zeggen wie zij was, had geen legitimatie bij zich en nader onderzoek naar haar identiteit werd ingesteld. In het ziekenhuis (Rivierenland in Tiel), waar de vrouw later heen is gebracht gezien haar letsel, gaf zij na veel aandringen haar personalia: een 18-jarige woonachtig in Duitsland. Dit is uitgezocht en na verhoor is de Duitse in vrijheid gesteld.

De auto, die fors beschadigd was, werd afgesleept. Het hek van de kerk bleek eruit gereden te zijn, tevens een kast van KPN dat meteen in kennis werd gesteld.
Provincie:
Tag(s):