dinsdag, 13. mei 2008 - 13:14

Brand in universiteit Maastricht

Maastricht

Op maandagmiddag 12 mei is omstreeks 17.15 uur brand uitgebroken in het gebouw Debyeplein 1, onderdeel van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Daarbij is forse materiële schade opgetreden op de derde verdieping van het gebouw. Dit heeft de universiteit van Maastricht dinsdag laten weten.

Naast brandschade ter plaatse van de brandhaard in een van de gangen is met name de technische infrastructuur op deze verdieping onbruikbaar geraakt waardoor gebruik van de verdieping voorlopig, naar verwachting voor een periode van ongeveer een maand, niet mogelijk is. Voor de medewerkers die op de derde verdieping gehuisvest zijn wordt alternatieve werkruimte gezocht. De rest van het gebouw kan vrijwel normaal worden gebruikt.

Oorzaak vermoedelijk technische storing
De brand die waarschijnlijk veroorzaakt is door een technische storing ontstond tussen het verlaagde plafond en de dakconstructie van het pand. De precieze oorzaak van de brand wordt nog nader onderzocht. Op het moment van het uitbreken van de brand waren geen mensen in het gebouw aanwezig. De financiële omvang van de schade is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):