zaterdag, 21. juni 2008 - 11:49

Euregionale steden steunen Maastricht in kandidatuur Culturele Hoofdstad

Maastricht

De steden Luik, Aken, Hasselt, Heerlen en Sittard-Geleen gaan intensief met Maastricht samenwerken bij de kandidatuur voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Dit hebben de cultuurwethouders van de zes steden besloten tijdens een gezamenlijk overleg in Maastricht. Naast de Nederlandse provincie Limburg zullen ook de provincies Belgisch Limburg en Luik een actieve rol vervullen bij het binnenhalen van de kandidatuur.

Het was de eerste keer dat de wethouders van de zes steden, samen met cultuurgedeputeerde Odile Wolfs, samen vergaderden over de Maastrichtse kandidatuur. De wethouders spraken hun steun uit voor Maastricht als Culturele Hoofdstad. In Luik heeft de gemeenteraad dit zelfs al in een besluit vastgelegd. Dit betekent ondermeer dat de steden elk voor zich de komende periode hard gaan werken aan het versterken van hun culturele identiteit en activiteiten, het verbeteren van de samenwerking tussen de culturele instellingen en creatieve makers in de hele euregio en dat ze de kandidatuur van Maastricht actief zullen ondersteunen.

Volgens wethouder Jean Jacobs van Maastricht is de stad te klein om het project zelf uit te voeren. De gemeenteraad van Maastricht zal half december een beslissing nemen of Maastricht definitief kandidaat wordt.
Provincie:
Tag(s):