vrijdag, 4. juli 2008 - 15:57

Massa is Kassa

Terneuzen

Vrijdag 4 juli, ondertekenen de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen én het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen een overeenkomst tot samenwerking op het gebied van inkoop.De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen én het waterschap Zeeuws-Vlaanderen werken voortaan samen op het gebied van inkoop en aanbesteding.

De inkopers van Terneuzen kopen voortaan voor de vier partners gezamenlijk in. Zo maken de drie andere partners gebruik van de inkoopvakkennis en profiteren ze alle vier van grotere kwantumkortingen, massa is kassa!. Dat is de essentie van de overeenkomst die de drie burgemeesters en de dijkgraaf ondertekenen ter formalisering van de inkoopsamenwerking.

Rekening houdend met de belangen van de lokale en regionale ondernemers gaan de vier overheden hun inkoopfunctie verder professionaliseren. Het doel van inkoopsamenwerking is het bundelen van informatie en expertise, hulpmiddelen en volume op het gebied van inkoop met als doel het behalen van voordeel voor de deelnemende organisaties.

Op basis van een inkoopscan bij Hulst, Sluis, Terneuzen en het waterschap zijn 66 inkoopsegmenten onderkend. Eind mei is de gezamenlijke Europese aanbesteding van schoonmaak gepubliceerd. Daarnaast wordt de gezamenlijke inkoop van kantoorartikelen, abonnementen en parkeerdiensten, vaste telefonie, vracht- en verzendkosten voorbereid.De overheden onder de Westerschelde werken steeds meer samen op vele gebieden.

Zo wordt duurzaam inkopen bij elke gezamenlijke inkoop verankerd bij het opstellen van het bestek of programma van eisen. Eind 2009 wordt de inkoopsamenwerking geëvalueerd en wordt besloten of en in welke vorm de samenwerking wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):