donderdag, 3. april 2008 - 19:28

Noord-Limburg blijft in race voor Special Olympics 2010

Venray

Noord-Limburg is opgenomen tot de laatste drie kandidaten die in aanmerking komen voor de Special Olympics 2010. De andere kandidaten zijn de gemeenten Alkmaar en Assen. Eind vorig jaar hebben 11 Noord-Limburgse gemeenten gezamenlijk een bidbook ingezonden om zo de Special Olympics 2010 naar Noord-Limburg te halen. De meeste gemeenten werken reeds samen in het project ‘Iedereen kan sporten’. 14 april komt de bidcommissie naar Noord-Limburg om de diverse sportaccommodaties te bezoeken.

De Special Olympics zijn de nationale Olympische Spelen voor verstandelijk gehandicapten en worden elke twee jaar georganiseerd. Het programma vindt plaats gedurende twee dagen in de maand juni en biedt de ruim 1500 sporters uit deze doelgroep de mogelijkheid om in wedstrijdverband te sporten. Rondom de Special Olympics wordt een omvangrijk side events programma opgesteld, waaronder de openings- en sluitingsceremonie, een Olympisch dorp met feestavonden, clinics en demonstraties en een Olympische tour door de participerende gemeenten.

Venray ziet de organisatie van de Special Olympics met vertrouwen tegemoet. “Het door de raad vastgestelde nieuwe sportbeleid maakt juist van deze sportbeoefening een speerpunt�, aldus de Venrayse wethouder Patrick van der Broeck. “En in 2009 is de nieuwe sporthal van Venray gereed. Een hal waar wij de special olympicsporters graag ontvangen!�

De gemeenten en de Provincie denken dat de organisatie van de Special Olympics een stevige impuls kan zijn voor de profilering van de regio Noord-Limburg, en dat de spin-off van de Special Olympics naar sportstimulering van verstandelijk gehandicapten groot kan zijn. Velen kunnen immers actief meedoen aan de Olympics. De provincie is bereid gevonden de organisatie van de Special Olympics 2010 financieel te ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):