donderdag, 11. september 2008 - 13:28

Ook gemeente bekeurt (brom)fietsers in voetgangersgebied

Mensen die fietsen of brommen op plekken waar dat niet is toegestaan, kunnen vanaf 1 oktober een boete krijgen van de handhavers van de gemeente Utrecht. Maandag 15 september start, samen met politie, een waarschuwingsactie van twee weken in winkelcentra en stadsparken. Daarna wordt er bekeurd. De boete voor fietsen in voetgangersgebieden is € 35,00. Rijd je met een bromfiets door het gebied, dan is de boete € 60,00.

(Brom)fietsen in een voetgangersgebied levert regematig gevaarlijke situaties én ergernis op bij wandelaars en winkeliers. Een voetgangersgebied wordt aangegeven met een blauw bord. De meeste mensen weten dat het in winkelcentra niet is toegestaan om te fietsen; in sommige is het zelfs verboden om er met de fiets aan de hand te lopen. Dat je niet mag fietsen in de meeste parken is minder bekend. Mede daarom zullen de gemeente en politie eerst een periode waarschuwen.

Meer gemeenteblauw op straat

Het groeiend aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zorgt voor consequent optreden en meer handhaving op dit soort overtredingen. Het Utrechtse college wil meer gemeenteblauw op straat, mensen die niet alleen waarschuwen, maar ook handhaven, zoals een BOA. De 150 toezichthouders en BOA's van de gemeente surveilleren dagelijks in koppels in alle wijken en werken daarbij samen met politie, wijkbureaus en welzijn.
Provincie:
Tag(s):