maandag, 6. oktober 2008 - 11:06

VieCuri start pendeldienst tussen Venlo en Venray

Venlo

Vanaf maandag 13 oktober kunnen patiënten en bezoekers van VieCuri Medisch Centrum gebruik maken van een pendelbus voor vervoer tussen de ziekenhuislocaties Venlo en Venray. De bus heeft ook een opstapplaats in Horst. De ritprijs bedraagt €2, 50, zo meldt VieCurie.

VieCuri start met deze pendeldienst om de bereikbaarheid van de ziekenhuizen in Venlo en Venray te verbeteren. In de huidige situatie zijn patiënten en bezoekers voor vervoer tussen de locaties afhankelijk van openbaar vervoer of van het eigen vervoer. Met deze reguliere busdienst van VieCuri wordt een mogelijk reisprobleem aangepakt.

De bus rijdt ieder half uur van maandag tot en met vrijdag tussen 6.15 uur ’s morgens en 20.15 uur ’s avonds. De opstaphaltes zijn in Venlo voor het ziekenhuis aan de kant van de Tegelseweg. In Horst kunnen passagiers instappen bij het oude gemeente bushokje bij de Veolia-bushalte aan de Venloseweg bij de afrit Horst van de A73. In Venray is de opstapplaats op het parkeerterrein naast het ziekenhuis. Op de bushokjes is herkenbaar de markering ‘Pendeldienst VieCuri’ aangebracht.

Behalve voor de patiënten en bezoekers, worden de busjes ook ingezet voor het vervoer van de medewerkers tussen de locaties. Na drie maanden zal VieCuri onderzoeken hoe de pendeldienst functioneert en of er aanpassingen nodig zijn.
Provincie:
Tag(s):