zondag, 8. juni 2008 - 19:38

Weer valkuil in Heldense bossen aangetroffen

Helden

De politie heeft zondagochtend omstreeks 08.30 uur in de Heldense bossen opnieuw een gat aangetroffen waarin een betonnen blok met metalen pinnen ligt. In maart en april van dit jaar werden al eerder dergelijke vallen aangetroffen. Er is destijds niemand aangehouden.

De valkuil werd gevonden door medewerkers van een atletiekorganisatie die de route van een duurloop aan het afzetten waren. Eén van de medewerkers stapte in de val en raakte hierbij licht gewond aan zijn bovenbeen. Deze verwonding (een blauwe plek) onstond niet door het blok met pinnen, maar doordat de man met zijn been tegen de rand van de kuil viel. De politie werd direct gewaarschuwd en ging ter plaatse. Agenten troffen op het pad een kuil aan met daarin een betonnen blok met metalen pinnen. Forensisch Onderzoek ging ook ter plaatse om sporenonderzoek te verrichten.

Het pad waar de valkuil werd aangetroffen is een druk bezocht pad. Het wordt voornamelijk door wandelaars en fietsers gebruikt, maar ook door motorcrossers en ruiters. Zondag zou het pad een onderdeel zijn van de route van een loopwedstrijd.

Waarom iemand dergelijke vallen legt is de politie onbekend. De dader(s) heeft/hebben het gat afgedekt om het zo min mogelijk op te laten vallen. De politie neemt de zaak zeer serieus, zeker gezien het ernstige letsel dat dergelijke valkuilen teweeg kunnen brengen, en is dringend op zoek naar getuigen.

De politie wil burgers attenderen op het bestaan van dergelijke valkuilen en roept op om in zeer alert te blijven.
Provincie:
Tag(s):