maandag, 9. maart 2009 - 21:51

Den Haag plat voor City-Pier-City loop

Den Haag

Op zaterdag 14 maart 2009 vindt van 11.00 tot 17.00 uur de Fortis City-Pier-City Loop (CPC) plaats. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, wordt langs het hele parcours een aantal straten en wegen tijdelijk afgesloten. De wegen waarover het parcours loopt, zijn ongeveer een half uur voordat de lopers passeren afgesloten totdat de laatste loper voorbij is.

Het parcours voor de halve Marathon gaat vanaf de start op de locatie Koekamp/Bezuidenhoutseweg/Malieveld via Herengracht, Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal, Grote Marktstraat, Grote Markt, Jan Hendrikstraat, Torenstraat, Veenkade, Prinsessewal, Anna Paulownastraat, Laan van Meerdervoort (verzorging), De Savornin Lohmanlaan, Daal en Bergselaan, Ranonkelstraat, Segbroeklaan, Van Boetzelaerlaan, Statenlaan, Westduinweg, Schokkerweg, Vissershavenweg, Strandweg, Boulevard, Gevers Deijnootweg, Kurhausweg, Badhuisweg, Nieuwe Duinweg, Duinweg (verzorging), Haringkade, Verhuellweg, Prof. B.M. Teldersweg, Koninginnegracht, Prinsessegracht, Korte Voorhout, Tournooiveld naar de finish op de Lange Voorhout.

Lopers en bezoekers worden geadviseerd om met het openbaar vervoer of (brom)fiets naar Den Haag te komen. Om dit hardloopevenement in goede banen te leiden, is een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk. Tijdens de CPC zijn de volgende wegen tijdelijk afgesloten voor verkeer:
Bezuidenhoutseweg bij de Rijnstraat
Lange Voorhout
Korte Voorhout-Tournooiveld-Lange Vijverberg (richting Kneuterdijk)
De afslag Korte Voorhout vanuit de Koningstunnel.
Tussen 11.00 en 12.00 uur is de Koningskade vanuit de richting Korte Voorhout en Prinsessegracht beperkt bereikbaar
Tijdens de CPC wordt verkeer tussen Loosduinen/Kijkduin in de richting van Haagse Hout/Leiden, en omgekeerd, geadviseerd via de zuidkant van Den Haag te rijden, via de A4 of Erasmusweg/Neherkade.

Ongeveer een kwartier voordat de lopers in een straat arriveren wordt deze afgesloten. De straat wordt na de laatste loper weer zo snel mogelijk vrijgegeven voor het verkeer.

De parkeergarages in het centrum zijn in principe allemaal geopend en bereikbaar. De parkeergarage Muzenplein is tot 11.15 uur goed bereikbaar, daarna beperkt tijdens de diverse starts. De parkeergarage Lutherse Burgwal is goed bereikbaar behalve tijdens de start van de 5, 10 en 21 km loop. Tijdens de passages van de lopers (3 x 20 minuten) zijn de parkeergarages Torenstraat en Laan niet goed bereikbaar. De Pleingarage is te bereiken via de Kneuterdijk – Lange Vijverberg. De garage Nieuwe Parklaan is bereikbaar via de Stevinstraat.

Op zaterdag 14 maart geldt een parkeerverbod voor:
Lange Voorhout, Korte Voorhout, Fluwelen Burgwal en Kalvermarkt
Prinsessegracht tussen Korte Voorhout en Houtweg
Noorwestelijke zijde van het Tournooiveld en Lange Vijverberg
Koninginnegracht tussen Korte Voorhout en Dr. Kuyperstraat
Parkeervergunningen met gebiedscode 04
Om parkeren niet onnodig moeilijk te maken, is een bewonersparkeervergunning en een bezoekersparkeervergunning geldig in een groter gebied. De parkeervergunningen met gebiedscodes 04, zijn van vrijdag 13 maart t/m zondag 15 maart ook geldig in de andere delen van de binnenstad. Er kan geparkeerd worden in het gebied begrensd door: Prinsessegracht (let hier op tijdelijk parkeerverbod) - Zwarteweg - Uilebomen - Bierkade - Dunne Bierkade - Zuidwal - Buitenom - Lijnbaan - Bij de Westermolens - Noordwal - Prinsessewal - Hogewal - Mauritskade - Dr. Kuyperstraat - Koninginnegracht (tussen Houtweg en Dr. Kuyperstraat; let hier op tijdelijk parkeerverbod). Parkeren in de winkelstraten is niet toegestaan en de vergunning moet zichtbaar zijn achter de voorruit.

Voor parkeervergunninghouders met gebiedscode 07 en 70 zijn voldoende uitwijkmogelijkheden, hierdoor is het parkeergebied voor hen niet verder uitgebreid.

Een deel van het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag rijdt tijdens de CPC een andere route en heeft mogelijk een gewijzigde dienstregeling. Zie hiervoor www.htm.net.

Voor meer informatie over de loop zelf verwijzen wij u naar de website www.fortiscpcloop.nl.
Provincie:
Tag(s):