donderdag, 16. april 2009 - 18:07

Man uit Landgraaf verdacht van brandstichting

Landgraaf

De politie heeft afgelopen nacht een 41-jarige man uit Landgraaf aangehouden als verdachte van het in brand steken van enkele personenauto's. De man bevond zich in de buurt van enkele plekken waar kort na elkaar brand was gesticht, zo meldt de politie.


De eerste melding van een autobrand kwam donderdagochtend omstreeks 04.30 uur bij de politie binnen. Op de Kochslaan stond een personenauto in lichterlaaie. De hulpdiensten konden niet voorkomen dat deze auto geheel uitbrandde. Bij een onderzoek in de omgeving werd een man gesignaleerd die zich per fiets verplaatste.

Een uur later bleek een auto op de Kremerslaan in Landgraaf in brand te staan. Getuigen hadden hier een fietser gezien die zich snel verwijderde toen hij werd opgemerkt. De getuigen konden een goed signalement verstrekken. Dit kwam overeen met het signalement van de eerder gesignaleerde fietser.

Bij een zoektocht trof de politie deze fietser aan op de Bosheide in Landgraaf. De man kon geen redelijke verklaring geven waarom hij in de buurt van de autobranden was gesignaleerd. Bij een door de agenten ingesteld onderzoek werd voor de man belastend materiaal aangetroffen, waarna deze werd aangehouden en ingesloten.

Onderzocht wordt of de man in verband kan worden gebracht met eerdere recent gepleegde brandstichtingen in Landgraaf.
Provincie:
Tag(s):