dinsdag, 19. mei 2009 - 12:04

Vervanging LED-verlichting

Sneek

In de week van 8 juni wordt de LED-verlichting in twee rotondes in Sneek vervangen. Het gaat om een rotonde op bedrijventerrein De Hemmen en de rotonde op de Lemmerweg/Keizersmantel bij de Brede School Duinterpen. In verband met de werkzaamheden geldt dan ter plekke een maximum snelheid van 30 km/u.

In 2006 zijn de rotondes al voorzien van LED-verlichting, maar echter, na de aanleg zijn delen van de LED-verlichting uitgevallen. Dit is veroorzaakt door een niet waterdichte aansluiting van het verlichtingsarmatuur.

Beide rotondes zijn bij de aanleg in 2006 voorzien van innovatieve LED-verlichting. Deze verlichting is opgenomen in de betonnen binnencirkel van de rotonde. Na afstemming met de leveranciers is besloten tot een beter uitontwikkeld LED-armatuur te komen. Inmiddels is er een nieuwe versie van het LED-armatuur beschikbaar die wel voldoet.

In overleg met de leverancier en aannemers wordt de LED-verlichting in beide rotondes vervangen. De werkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag.
Provincie:
Tag(s):